Relaxed bevallen vanuit regie – zwangerschapscursus

Hypnobirthing technieken én praktische kennis

Wat hoop en verwacht jij van de geboorte van je kindje? Ondanks dat je een geboorte niet kunt controleren, heb je namelijk wél invloed op het verloop. Door te luisteren naar je gevoel en op onderzoek uit te gaan. Zodat je positief terugkijkt op je bevalling en je je kindje een fantastische start geeft. ‘Relaxed bevallen vanuit Regie®’ leert jou, naast standaard adem- en ontspanningstechnieken, hoe je vanuit rust en flow kunt bevallen. Onderzoek wijst uit dat het ervaren van regie over je geboorteproces, een steunend geboorteteam en prettige communicatie met je zorgverleners de belangrijkste sleutels zijn voor een positieve bevalervaring. Realistische voorbereiding door jou en je partner is hierbij essentieel. 

Bevallen vraagt om kennis, om actie, om de juiste begeleiding en ondersteuning. Daar kan deze zwangerschapscursus je zeker bij helpen. Laat je informeren en inspireren, zodat je vol vertrouwen zin krijgt in je bevalling!

zwangerschapscursus voor een relaxte bevalling

Hoe fijn is het om…
♡ Vol vertrouwen je bevalling tegemoet te gaan?
♡ Er zelfs zin in te hebben?
♡ Je kindje de best mogelijke start te geven waar hij of zij een leven lang plezier van heeft?
♡ Te weten wat jij tijdens de bevalling kunt doen om zo goed mogelijk met de weeën om te gaan?
♡ Het juiste team om je heen te hebben die jou helpen, ondersteunen en weten wat jij nodig hebt?
♡ Meer kennis te hebben om op een natuurlijke manier in te spelen op uitdagingen?
♡ Vertrouwen te hebben omdat je weet hoe het proces verloopt?
♡ Wanneer het anders loopt dan gedacht, tóch te weten wat je wensen zijn, en je in prettige samenwerking met professionals kunt streven naar een zo fijn mogelijke geboorte?
♡ Kennis te hebben hebben van verschillende soorten houdingen, ademhalingstechnieken en meer?

WIST JE DAT…

…maar liefst 80% van de vrouwen die voor het eerst bevallen eindigen in de ’tweede lijn’? Oftewel de bevalling wordt medisch, onder begeleiding van een zorgverlener die ze niet (of nauwelijks) kennen (klinische verloskundige of gynaecoloog). Dit is iets om serieus rekening mee te houden dus. Weten hoe jij hiermee om kunt gaan maakt de kans op een fijne ervaring groter.

Vrijblijvend even contact?

Voorkeur

Waarom geen zwangerschapscursus van één avond of een cursus hypnobirthing?

Waarom dit programma?

  • Geeft je kennis van bewust zwanger zijn (waarbij we de ontwikkeling van je baby in de buik optimaliseren).
  • Incl. hypnobirthing tools, adem- en ontspannigstechnieken, mindset- en mindful oefeningen.
  • Geeft je eigenaarschap over je bevalling.
  • Maakt je krachtiger en geeft je meer autonomie tijdens je bevalling (ook als het medisch is / wordt).
  • De zwangerschapscursus geeft je inzicht van wat kan en wat niet kan.
  • Na elke les ontvang je een mail met enorm veel tips, links, docu’s, naslagwerk en meer.
  • Je investeert in de beste start voor je kleintje waarvan hij/zij een leven lang plezier heeft.
  • Live in Oss en online, in groepsverband of privé.
  • Tools voor een realistisch Geboorteplan 2.0

Dit is waar we voor gaan tijdens de zwangerschapscursus!

‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ leert jou, naast standaard adem- en ontspanningstechnieken, hoe je vanuit rust en vanuit een ontspannen flow kunt bevallen terwijl je ‘regie’ houdt omdat je weet wat je wilt. Of dat nou een thuisbevalling in bad is, met je eigen verloskundige in het ziekenhuis of een geplande keizersnede. Juist ook als het anders loopt dan je ideaalplaatje, is het heel fijn als je niet op het moment supreme alle informatie hoeft te verwerken of de controle compleet kwijtraakt.

Voor een bevalervaring die je empowerment gaat geven. Trots. Een bevalling waarvan je achteraf gaat zeggen wat ik zei: ‘Holy moly! Dit was awesome!’. 

Praktische informatie

Eerstvolgende data: 

15, 22, 29 november en 6 december. (aanmelding gesloten)

17, 24 januari, 7 en 21 februari. (aanmelding gesloten)

6, 13, 20 maart en 3 april.

Op de locatie Verloskundigen Ridderhof in Oss.

Heb je interesse in de (privé) zwangerschapscursus op een ander moment of de cursus online? Stuur me een berichtje.

Eén programma bestaat uit 4 lessen van 2 tot 2,5 uur. Je kunt starten vanaf elk gewenst moment, maar vanaf week 20 van je zwangerschap is het meest gebruikelijk.

Slechts plek voor een beperkt aantal stellen voor meer persoonlijke aandacht.

Prijs en plek geldt voor 1 zwangere en 1 bevalpartner.

 €297,-

Het is overduidelijk dat Jet gepassioneerd is over dit onderwerp, ze kan er fantastisch en heel helder over vertellen! Dankjewel Jet!

Maud en Bas

Mijn man en ik hebben ter voorbereiding op de komst van ons tweede kindje een ontzettend fijne sessie met Jet mogen hebben (RBVR Essentials van 3 uur). Wat een kennis heeft Jet en zó fijn door haar op ons overgebracht! Perfecte balans tussen informatie en tips. We kijken vol vertrouwen uit naar de bevalling en ik krijg er bijjjna zin in de bevalling van 😉 Bedankt lieve Jet!!!

Wouter en Inge

Waarom tijd en geld investeren om je goed voor te bereiden op de bevalling?

“Ik laat het wel over me heen komen, een bevalling kun je immers niet plannen toch?” Cijfers van traumatische bevalervaringen zijn bekend (en al veel te hoog), maar de negatieve tot vervelende bevallingen, waarbij vrouwen met een rotgevoel op hun bevalling terugkijken, vinden velen min of meer acceptabel. Even een wake up call: dat is het natuurlijk niet. Een bevalling kan juist een heel mooi en bijzonder moment zijn. Natuurlijk is bevallen intens, laten we realistisch blijven (ik heb het zelf meegemaakt, dus ik weet waarover ik het heb). Maar een normale, fysiologische bevalling verloopt vanuit een bepaalde rust, gewoon zoals de natuur het bedoeld heeft.

Dus volledige rust in je lichaam en de kracht om te kunnen luisteren en voelen naar wat jou lichaam aangeeft te moeten doen. Wat is daar voor nodig? Kennis, actie, de juiste (medische) begeleiding en ondersteuning zodat jij vol zelfvertrouwen en vanuit je intuïtie, een zo mooi mogelijke bevalling gaat hebben.

Natuurlijk zijn er dingen waar je geen invloed op hebt, maar vergelijk het met een dag in de buitenlucht: je kunt niet beïnvloeden of het gaat regenen of dat de zon schijnt, maar het is toch fijn om je paraplu bij je te hebben. Zodat je niet tot je onderbroek wordt natgeregend als het met bakken uit de hemel komt. Óf zodat je weet dat jij in die situatie toch liever een regenpak draagt dan een paraplu.

En denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, alles waar je Regie over hebt, bereidt je zo goed mogelijk voor. Je doet er alles aan om de dag te creëren die je voor ogen hebt, ondanks dat je niet overal invloed op hebt. Hoeveel zou je daarin investeren? Je hoopt natuurlijk dat het de mooiste dag van je leven wordt en met je bevalling is het net zo. Die ervaring dragen jij én je kindje de rest van jullie levens met je mee. Door het volgen van het RBVR® programma, leer jij hoe je dit voor elkaar gaat krijgen. Zodat je achteraf kan zeggen, ‘Wow dit heb ik gewoon gedaan en het was super’. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat vrouwen na zo’n bevalling voor de rest van hun leven minder angst en meer zelfvertrouwen ervaren!

Vragen? Mail me gerust via jet@maansafari.nl of gebruik het contactformulier.

Veelgestelde vragen over de zwangerschapscursus

Voor wie is dit?
Relaxed bevallen vanuit Regie volg je als je zwanger bent en je hebt behoefte om zelfbewust en met volledige en realistische kennis de bevalling in te gaan. Als je wilt weten wat je kunt, mag, wenst en wilt, dan zit je bij mij goed. Ik help je om te onderzoeken waar jouw behoefte ligt en hoe je dat kunt bewerkstelligen (in samenwerking met je zorgverlener)
Is dit nog interessant als ik een tweede kindje krijg?
Zeker! Hoewel ik koppels gun dat ze dit al mee kunnen nemen bij de eerste keer, snappen veel mensen pas echt hoe groot de impact van het krijgen van een kindje is nadat ze het al een keer hebben meegemaakt. Juist ook als je een wat minder goede ervaring had en het dit keer anders wil doen. Óf als partner voelt dat je je bevallende vrouw graag beter wil kunnen ondersteunen. Ondanks dat ik bij de eerste al een cursus hypnobirthing, zwangerschapsyoga én de voorlichtingsavond van het ziekenhuis had gevolgd, vond ik RBVR nog een hele waardevolle aanvulling.
Wanneer kan ik dit volgen?
Ideaal als je tussen de 20 en 30 weken zwanger bent. Waarom zo vroeg in je zwangerschap vraag je je wellicht af. Dat komt omdat we ook kijken naar hoe je in je zwangerschap zit en hoe jij de ontwikkeling van de baby in je buik kunt optimaliseren, naast standaard dingen als gezond eten en niet roken. Ik maak je bijvoorbeeld bewust van al je rechten met betrekking tot zwangerschap en werk. Geeft vaak veel fijne inzichten! Wil je al eerder komen of beslis je juist later dat je nog wil deelnemen aan de zwangerschapscursus? Dat kan natuurlijk ook.
Volg je dit samen of alleen?
Het liefst samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. Je mag ook alleen komen, maar omdat de zwangerschapscursus is geschreven op jou en diegene die erbij zal zijn om jou te steunen, is het handig als hij / zij ook mee komt.
Is Maansafari aangesloten bij de vereniging HypnoBirthing Nederland?

Nee. Ik ben wel aangesloten bij de Beroepcoöperatie voor Childbirth Educators. Relaxed bevallen vanuit Regie is namelijk geen hypnobirthing. We behandelen het wel, want het is een fantastische methode om een lichaam voor te bereiden op de geboorte. Waar wij echter vooral op focussen is je hoe je nou meer regie en controle kunt ervaren tijdens je bevalling. Zodat je de kans op een positieve bevalervaring zo groot mogelijk maakt. Je komt in een bevalling voor vraagstukken te staan waar je beslissingen over moet nemen omdat je zelf verantwoordelijk bent. Wij behandelen alles wat dat betreft zodat je op dat moment weet wat er gaande is. Kortom: Met hypnobirthing behandel je adem- en ontspanningstechnieken, bij RBVR gaan we dieper in op het hele proces, wat eraan voorafgaat, maar vooral dus shared decision making. De ‘wat-als-scenario’s’ en hoe daarmee om te gaan. Handig om goed te bedenken wat het is wat je wilt leren en hoe je je wil voorbereiden op je bevalling.

Waarom vier bijeenkomsten?
RBVR is zo opgebouwd dat de informatie die je per avond ontvangt je uitnodigt om nog even over na te denken. je krijgt food for thought. Na elke les heb je zoveel waardevolle informatie gekregen, dat je even tijd nodig hebt om bij jezelf te rade te gaan: wat vind ik van hetgeen ik gehoord heb? Hoe sta ik hier in? Dat spreekt je neocortex aan (het bewuste deel van het brein). Dan vindt er vervolgens (en dat gebeurt niet direct maar duurt even) een mindset-verandering plaatst in de diepere lagen van het brein (in een ander gedeelte van het brein: het zoogdierenbrein) waardoor je daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen voor jezelf creëert. Dat lukt niet in 1 dag informatievoorziening.
Wat moeten we aan tijdens de lessen?
Je normale kleding. We doen wat oefeningen over de 4 lessen, maar dat is nihil. De lessen zijn vooral ingericht om te luisteren en te kletsen. De oefeningen geef ik je mee voor thuis. Omdat de tijd tijdens de bijeenkomst kostbaar is, dus die vul ik graag met inhoud.
Hoop geld, een andere cursus is goedkoper.
Bedenk goed waarin je wilt investeren. Hoe je door je weeën moet ademen kun je ook op andere plekken leren, en misschien wel veel goedkoper. Dit programma behandelt zoveel meer dan dat. Het is een investering die zich terugbetaalt:
A) in het gedrag van jouw pasgeboren baby. Dus hoe het met je kindje gaat. Een baby die uit een moeder geboren wordt die haar bevalling onder controle heeft, is relaxter dan een baby die geboren wordt uit een gestreste / paniekerige / angstige moeder. Je hebt een totaal andere hormoonhuishouding dan wanneer je relaxed bent.
B) in jouw lichamelijk en psychisch welzijn en herstel na je bevalling. Als je door je bevalling gaat terwijl je begrijpt wat er gebeurt en weet wat je wel en niet wilt, houd je controle en dat maakt dat je voor jezelf een goede bevallingservaring creëert. De manier van bevallen is van invloed op jouw herstel nadien. Hoe meer regie: hoe beter jouw herstel.
Wat krijgen we nog meer?

Na elke les ontvang je extra’s die het programma ondersteunen, denk aan speciaal geproduceerde muziek, podcasts, extra oefeningen, meditaties, links naar interessant naslagwerk etc.

Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen en pijnbestrijding, kan ik dan toch meedoen?
Je mag alles en je móet vooral niks. Dat is het mooie. Je wordt bewust van wat je zelf wilt. RBVR Geboortecoaches zijn niet anti pijnbestrijding, niet anti ziekenhuizen of anti wat dan ook. Onze visie is: het belangrijkste is dat alles gebeurt zoals jij dat wenst en wilt – in overleg met jouw zorgverlener – zodat jij je goed voelt. Dus als pijnbestrijding daar onderdeel van is dan is dat dus helemaal prima.
Gebruiken veel vrouwen daadwerkelijk pijnbestrijding na het volgen van het programma? Nauwelijks. Dat komt omdat je een mindset-verandering doormaakt tijdens de lessen en daardoor de behoefte aan pijnbestrijding meestal niet voelt.
Wordt RBVR vergoed door de verzekering?

Dat verschilt per verzekeraar en je aanvullende verzekering. Vraag dit dus even goed na als dat voor jou belangrijk is. Vermeld daarbij dat ik ben aangesloten bij de Beroepcoöperatie voor Childbirth Educators.