Relaxed bevallen vanuit regie – voor een bekrachtigende geboorte

Wat hoop en verwacht jij van de geboorte van je kindje? Ondanks dat je een geboorte niet kunt controleren, heb je namelijk wél invloed op het verloop. Door te luisteren naar je gevoel en op onderzoek uit te gaan. Zodat je positief terugkijkt op je bevalling en je je kindje een fantastische start geeft.

Bevallen vraagt om kennis, om actie, om de juiste begeleiding en ondersteuning. Daar kan een zwangerschapscursus, of liever gezegd een programma je zeker bij helpen. Laat je informeren en inspireren, zodat je vol vertrouwen zin krijgt in je bevalling!

zwangerschapscursus voor een relaxte bevalling

Hoe fijn is het om…
♡ Vol vertrouwen je bevalling tegemoet te gaan?
♡ Er zelfs zin in te hebben?
♡ Je kindje de best mogelijke start te geven waar hij of zij een leven lang plezier van heeft?
♡ Te weten wat jij tijdens de bevalling kunt doen om zo goed mogelijk met de weeën om te gaan?
♡ Het juiste team om je heen te hebben die jou helpen, ondersteunen en weten wat jij nodig hebt?
♡ Meer kennis te hebben om op een natuurlijke manier in te spelen op uitdagingen?
♡ Vertrouwen te hebben omdat je weet hoe het proces verloopt en omdat je weet hoe je je hormonen optimaal kunt helpen?
♡ Wanneer het anders loopt dan gedacht, tóch te weten wat je wensen zijn, en je in prettige samenwerking met professionals kunt streven naar een zo fijn mogelijke geboorte?
♡ Kennis te hebben hebben van verschillende soorten houdingen, ademhalingstechnieken en meer?

Wat is het verschil met een ‘normale’ zwangerschapscursus of hypnobirthing?

Waarom dit programma?

  •  Geeft je kennis van bewust zwanger zijn (waarbij we de ontwikkeling van je baby in de buik optimaliseren).
  • Incl. hypnobirthing tools, adem- en ontspannigstechnieken, mindset- en mindful oefeningen.
  • Geeft je eigenaarschap over je bevalling.
  • Maakt je krachtiger en geeft je meer autonomie tijdens je bevalling (ook als het medisch is / wordt).
  • Zorgt ervoor dat je precies weet wat je wilt tijdens de geboorte van je kindje.
  • Geeft je inzicht van wat kan en wat niet kan.
  • Na elke les ontvang je een mail met enorm veel tips, links, docu’s, naslagwerk en meer.
  • Je investeert in de beste start voor je kleintje waarvan hij/zij een leven lang plezier heeft.
  • Live in Oss en online.
  • Tools voor een Geboorteplan 2.0

 

Dit is waar we voor gaan!

‘Relaxed bevallen vanuit Regie’ leert jou, naast standaard adem- en ontspanningstechnieken, hoe je vanuit rust en vanuit een ontspannen flow kunt bevallen terwijl je ‘regie’ houdt omdat je weet wat je wilt. Juist ook als het anders loopt dan je ideaalplaatje.

Voor een bevalervaring die je empowerment gaat geven. Trots. Zelfbewustzijn. Een bevalling waarvan je achteraf precies gaat zeggen wat ik destijds zei: ‘Holy moly! Dit was awesome! Zie je nou… het kan wel’.

Praktische informatie

Eerstvolgende data: 19, 26 januari & 9, 16 februari. VOL! 

Dit is de laatste reeks voor mijn zwangerschapsverlof. Heb je interesse in het programma stuur me een berichtje, dan ben je de eerste die het hoort als er nieuwe data gepland zijn.

Eén cursusreeks duurt 4 weken. Er is plek voor maximaal 6 stellen per programma – 4 lessen van 2 tot 2,5 uur. Je kunt starten vanaf elk gewenst moment, maar vanaf week 20 van je zwangerschap is het meest gebruikelijk.

Live samenkomen op een fijne centrale locatie in Oss met voldoende parkeergelegenheid.

Slechts plek voor een beperkt aantal stellen voor meer persoonlijke aandacht.

Vind je 4 lessen van 2,5 uur veel – besef dan wat een enorme bulk aan waardevolle informatie je gaat krijgen, waar jouw zorgverlener nu simpelweg geen tijd voor heeft.

Prijs en plek geldt voor 1 zwangere en 1 bevalpartner.

 €297,- 

VIP- traject: wil je liever een privé zwangerschapscursus? Neem contact op voor de mogelijkheden bij jou thuis of met je eigen groepje.

Waarom is het zo belangrijk om je goed voor te bereiden op de bevalling?

Cijfers van traumatische bevalervaringen zijn bekend (en al veel te hoog), maar de negatieve tot vervelende bevallingen, waarbij vrouwen met een rotgevoel op hun bevalling terugkijken, vinden velen (en zij zelf vaak dus ook) min of meer acceptabel. Even een wake up call: dat is het natuurlijk niet. Een bevalling zou een mooi en bijzonder moment moeten zijn. Natuurlijk is bevallen intens, laten we realistisch blijven (ik heb het zelf meegemaakt, dus ik weet waarover ik het heb). Maar het zou nooit normaal gevonden mogen worden dat vrouwen totaal de controle verliezen en er van alles met haar gedaan wordt. Dat is namelijk helemaal niet normaal!

Een bevalling kán in rust verlopen.
Sterker nog, een normale bevalling zou vanuit een bepaalde rust moeten verlopen. Denk even aan hoe de natuur het bedoeld heeft. Rust in je lichaam dus. Wat daar voor nodig is? Kennis over wat er gebeuren gaat, (zelf)vertrouwen hebben in dat het heel normaal is wat je gaat doen, een geboorteteam om je heen dat weet wat jij nodig hebt om je op maat te kunnen ondersteunen, een sfeer die jou rust geeft in plaats van stress en regie over waar je bent en wie er bij je is. Dat is misschien nog wel het belangrijkste. Weten dat het heel normaal is dat je je wensen kenbaar maakt. Of weten dat je ook ‘nee’ kunt zeggen als iets niet okay voelt.

Hoe je dit – en nog veel meer – voor jezelf bewerkstelligt leer ik je in ‘Relaxed bevallen vanuit Regie’. Je gaat zoveel dingen horen (wat eigenlijk echt common sense is, maar waar je nog nooit over had nagedacht), dat je veel wijzer wordt. En met die wijsheid ga je controle pakken en regie hebben zodat de geboorte van je kind een bekrachtigende ervaring wordt waar je met een goed gevoel op terugkijkt.

Vragen? Mail me gerust via jet@maansafari.nl of gebruik het contactformulier.

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit?
Relaxed bevallen vanuit Regie volg je als je zwanger bent en je hebt behoefte om zelfbewust en met volledige en realistische kennis de bevalling in te gaan. Als je wilt weten wat je kunt, mag, wenst en wilt, dan zit je bij mij goed. Ik help je om te onderzoeken waar jouw behoefte ligt en hoe je dat kunt bewerkstelligen (in samenwerking met je zorgverlener)
Is dit nog interessant als ik een tweede kindje krijg?

Zeker! Hoewel ik koppels gun dat ze dit al mee kunnen nemen bij de eerste keer, snappen veel mensen pas echt hoe groot de impact van het krijgen van een kindje is nadat ze het al een keer hebben meegemaakt. Juist ook als je een wat minder goede ervaring had en het dit keer anders wil doen. Óf als partner voelt dat je je bevallende vrouw graag beter wil kunnen ondersteunen. Ondanks dat ik bij de eerste al een cursus hypnobirthing, zwangerschapsyoga én de voorlichtingsavond van het ziekenhuis had gevolgd, vond ik RBVR nog een hele waardevolle aanvulling.

Wanneer kan ik dit volgen?
Ideaal als je tussen de 20 en 30 weken zwanger bent. Waarom zo vroeg in je zwangerschap vraag je je wellicht af. Dat komt omdat we ook kijken naar hoe je in je zwangerschap zit en hoe jij de ontwikkeling van de baby in je buik kunt optimaliseren, naast standaard dingen als gezond eten en niet roken. Ik maak je bijvoorbeeld bewust van al je rechten met betrekking tot zwangerschap en werk. Geeft vaak veel fijne inzichten! Wil je al eerder komen of beslis je juist later dat je nog wil deelnemen? Dat kan natuurlijk ook.
Volg je dit samen of alleen?
Het liefst samen met degene die bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. Je mag ook alleen komen, maar omdat dit programma is geschreven op jou en diegene die erbij zal zijn om jou te steunen, is het handig als hij / zij ook mee komt.
Is Maansafari aangesloten bij de vereniging HypnoBirthing Nederland?
Nee. Relaxed bevallen vanuit Regie is namelijk geen hypnobirthing. We behandelen het wel, want het is een fantastische methode om een lichaam voor te bereiden op de geboorte. Waar wij echter vooral op focussen is je meenemen in ‘shared decision making’ waar de zorg vandaag de dag uit bestaat. Je komt in een bevalling voor vraagstukken te staan waar je beslissingen over moet maken omdat je zelf verantwoordelijk bent. Wij behandelen alles wat dat betreft zodat je op dat moment weet wat er gaande is. Kortom: Met hypnobirthing behandel je adem- en ontspanningstechnieken, bij RBVR ook maar vooral dus shared decision making, dus de ‘what if’ scenario’s en hoe daarmee om te gaan. 

Handig om goed te bedenken wat het is wat je wilt leren en hoe je je wil voorbereiden op je bevalling. Aangezien je op mijn website kijkt is dit wel iets wat je bezighoudt vermoed ik.

Waarom vier bijeenkomsten?
RBVR is zo opgebouwd dat de informatie die je per avond ontvangt je uitnodigt om nog even over na te denken. je krijgt food for thought. Na elke les heb je zoveel waardevolle informatie gekregen, dat je even tijd nodig hebt om bij jezelf te rade te gaan: wat vind ik van hetgeen ik gehoord heb? Hoe sta ik hier in? Dat spreekt je neocortex aan (het bewuste deel van het brein). Dan vindt er vervolgens (en dat gebeurt niet direct maar duurt even) een mindset-verandering plaatst in de diepere lagen van het brein (in een ander gedeelte van het brein: het zoogdierenbrein) waardoor je daadwerkelijk positieve gedragsveranderingen voor jezelf creëert. Dat lukt niet in 1 dag informatievoorziening.
Wat moeten we aan tijdens de lessen?
Je normale kleding. We doen wat oefeningen over de 4 lessen, maar dat is nihil. De lessen zijn vooral ingericht om te luisteren en te kletsen. De oefeningen geef ik je mee voor thuis. Omdat de tijd tijdens de bijeenkomst kostbaar is, dus die vul ik graag met inhoud.
Hoop geld, een andere cursus is goedkoper.
Bedenk goed waarin je wilt investeren. Hoe je door je weeën moet ademen kun je ook op andere plekken leren, en misschien wel veel goedkoper. Dit programma behandelt zoveel meer dan dat. Het is een investering die zich terugbetaalt:
A) in het gedrag van jouw pasgeboren baby. Dus hoe het met je kindje gaat. Een baby die uit een moeder geboren wordt die haar bevalling onder controle heeft, is relaxter dan een baby die geboren wordt uit een gestreste / paniekerige / angstige moeder. Je hebt een totaal andere hormoonhuishouding dan wanneer je relaxed bent.
B) in jouw lichamelijk en psychisch welzijn en herstel na je bevalling. Als je door je bevalling gaat terwijl je begrijpt wat er gebeurt en weet wat je wel en niet wilt, houd je controle en dat maakt dat je voor jezelf een goede bevallingservaring creëert. De manier van bevallen is van invloed op jouw herstel nadien. Hoe meer regie: hoe beter jouw herstel.
Wat krijgen we nog meer?
Na elke les ontvang je extra’s die het programma ondersteunen, denk aan speciaal geproduceerde muziek, podcasts, extra oefeningen, meditaties, links naar interessant naslagwerk, kortingen op andere programma’s zoals een borstvoedingscursus en veel meer. Je bent straks echt VOLLEDIG voorbereid. Trust me.
Ik wil graag in het ziekenhuis bevallen en pijnbestrijding, kan ik dan toch meedoen?
Je mag alles en je móet vooral niks. Dat is het mooie. Je wordt bewust van wat je zelf wilt. RBVR Geboortecoaches zijn niet anti pijnbestrijding, niet anti ziekenhuizen of anti wat dan ook. Onze visie is: het belangrijkste is dat alles gebeurt zoals jij dat wenst en wilt – in overleg met jouw zorgverlener – zodat jij je goed voelt. Dus als pijnbestrijding daar onderdeel van is dan is dat dus helemaal prima.
Gebruiken veel vrouwen daadwerkelijk pijnbestrijding na het volgen van het programma? Nauwelijks. Dat komt omdat je een mindset-verandering doormaakt tijdens de lessen en daardoor de behoefte aan pijnbestrijding meestal niet voelt.